fbpx

Hveteåker babyteppe. Nytt design!

 

Se på mitt ferskeste design! Dette er faktisk det tredje designet jeg begynte å jobbe med etter kurset, men det første til å bli publisert. Det er ikke alltid lett, eller lurt for den saks skyld, å jobbe iherdig med den første ideen som popper inn i topplokket. Og ideene kommer gjerne når man minst venter dem, og ikke alltid veldig beleilig heller. Akkurat denne kom på en tid på døgnet hvor det er normalt å være våken (hurra!). Jeg satt nemlig og bladde igjennom en av mine ganske mange teknikkbøker, da et lite fragment av en mønstersnutt lyste mot meg. «Hei, bruk meg», ropte det. Det var en helt bedårende liten mønstersnutt, det så ut som hveteaks. Jeg var ikke vanskelig å be. Ved å bruke denne mønsterbiten og legge inn enkle, dekorative ranker av falske fletter i mellom så ble Hveteåker til. Så enkelt og lett kan en idé komme, og så fort kan et mønster bli til.


Her ligger yngste datter og sover godt. Dette designet fungerer flott til alle kjønn.

Akkurat oppstrikk av teppet tok en liten evighet i Erica-målestokk, og jeg holdt på å miste motet flere ganger. Jeg var nemlig nesten ferdig da jeg oppdaget at jeg midt på teppet hadde glemt to omganger! På grunn av de falske fletterankene i mellom aksene så ville det blitt forskyvninger dersom jeg klippet over og felte inn to omganger, så det var bare å rekke opp og holde tårene tilbake. Etter en ukes hviletid så tok jeg fatt på arbeidet igjen. Til slutt ble det ferdig, og det ble rett og slett griselekkert!

Dette bildet er tatt av Christina, min gode venninne og partner in crime på photoshoots.

Jeg har planer om flere designs med denne mønsterrapporten, og jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet med dem!

Om du vil strikke din egen Hveteåker så kan du ile inn i nettbutikken min og kjøpe oppskriften her. Det følger med beskrivelse på hvordan å forstørre teppet så du kan strikke det i hvilken størrelse og tykkelse du vil.

2 thoughts on “Hveteåker babyteppe. Nytt design!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *