Hvordan fikse slappe masker i strikketøyet? 

Få ting kan være så frustrerende som slappe masker og hull i strikketøy. Disse oppstår gjerne i overgangen mellom elementer i strikketøyet, for eksempel ved hælkapper på sokker når man skal begynne å strikke rundt igjen, under ermer og ved tommelhull på votter. Man må nesten alltid frem med nål og tråd for å fikse dette superpent, men det her er et veldig bra triks man kan gjøre underveis.

På denne sokken har jeg strikket to omganger etter opplukkingen av masker langs hælkappen. I overgangen mellom oversiden og siden på sokken oppstår det gjerne en slapp maske i forbindelse med at man har strikket hælkappa. 

Første steg

Bruk venstre pinne og fisk opp den slappe maska på innsiden av strikketøyet.

Andre steg

Vri den oppfiskede masken en halv gang (eller en hel gang dersom den er veldig slapp), og sett den inn på venstre pinne igjen.

Tredje steg

Strikk den oppfiskede masken sammen med neste maske på venstre pinne.

Voilà!

I overgangen på sokker så fungerer denne måten kjempebra! Under ermer og ved vottetomler kan det hende at du trenger å gjøre dette på flere masker ved siden av hverandre, men det er bare å prøve seg frem. Ofte må man også sy et par sting på innsiden av strikketøyet for å få det ordentlig tett og pent. Men en pen finish er jo det vi alle er ute etter, så å bruke litt tid på dette er nødvendig.